Erdélyben jártunk

Erdélyben jártunk

A Határtalanul Program keretében, a nemzeti összetartozás erősítése céljából utaztak a Vonyarcvashegyi Eötvös Károly Általános Iskola 7. osztályosai június 8-12 között Erdélybe. Medvével ugyan nem találkoztak -szerencsére-, de a terület tradicionális látnivalói így is lenyűgözték őket.

A körút során Tibód településen élvezték a Hajnalcsillag Panzió családias vendéglátását, megízlelve a hazaihoz hasonló, mégis különleges ízesítésű ételek finomságát. Szükség is volt az erőt adó étkezésekre, hiszen a napok gyakran teltek gyaloglással: felsétáltak Csíksomlyón a Salvator-kápolnához, a madarasi Hargita csúcsára, körbejárták Szovátán a Medve-tavat, a Békás-szorost, a Gyilkos-tavat. Nem maradhatott ki a parajdi sóbánya, a korondi fazekasok cserépedényei, s az irodalmi, történelmi nevezetességek megtekintése Farkaslakán, Aradon, Szejkefürdőn, Madéfalván, Segesváron.

Az út során szerzett tapasztalatokat felhasználva, nem csupán az ide tartozó tananyag elsajátítása, hanem a tantárgyi koncentráció is könnyebb lesz számukra, az átélt érzelmi megerősítés pedig életük végéig rögzíti az erdélyi régió kapcsolatát az anyanemzettel.

Kósa Tamás

 

Fotó: Stubán Árpád

Kapcsolódó galéria

Pályázatok