Ideiglenes költözés

Ideiglenes költözés

Gyenesdiási tanulók kerülnek elhelyezésre iskolánkban

Tisztelt Szülők!

 

A gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (OM azonosító: 037534, székhely: 8315 Gyenesdiás, Kossuth Lajos utca 91.) ingatlan épületét érintően az EFOP-4.1.2-17-2017-00105 azonosító számú „Test és Lélek” Egészség és művészetfejlesztés a gyenesdiási Kárpáti János Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában elnevezésű pályázat keretén belül infrastrukturális beruházás zajlik.

 

A munkálatok abba a fázisba értek, amikor is indokolttá vált az épület kiürítése, ezért a nevelő-oktató munka a 2020/2021. tanév II. félévétől három különböző helyszínen kerül megszervezésre.

 

Az előzetes egyeztetéseket követően, a fenntartó Nagykanizsai Tankerületi Központ döntése értelmében a gyenesdiási intézmény 2-3. évfolyamának osztályai (5 osztály, 107 fő tanuló) valamint az őket tanító pedagógusok a Vonyarcvashegyi Eötvös Károly Általános Iskola épületében (8314 Vonyarcvashegy, Fő út 84/1) kerülnek elhelyezésre 2021. január 25. napjától előreláthatólag a 2020/2021. tanév II. félévének végéig.

 

A vonyarcvashegyi tanulók mindennapjait érintően:

  • néhány osztály, illetve csoport tekintetében módosítani kell az órarendet, ezen belül főként az 5-8. évfolyamosok teremórarendjét, amely 2021. január 25-én lép életbe (a KRÉTA-ban a 22. héthez lapozva megtekinthető).
  • a közösségi tereket (folyosók, aula, udvar), illetve a szociális helyiségeket a két intézmény tanulói közösen használják,
  • a két intézmény tanulóinak étkeztetése elkülönítetten kerül megszervezésre, tehát a vonyarcvashegyi tanulókat az étkezés vonatkozásában változás nem érinti.

 

Mindkét intézmény tanulóinak szüleit kérem, hogy azok, akik reggel gyermeküket személygépkocsival hozzák iskolába, az intézmény udvarára (Iskola utca – Gábor Áron utca irány szigorú követésével) behajtva szállítsák ki gyermeküket! Így oldható meg a legbiztonságosabban a reggeli közlekedés. A segítő térképet itt tekintheti meg.

 

Délután a gyermekekért érkező szülők az iskola épületébe, illetve hátsó udvarára továbbra sem léphetnek be, kérem, hogy a tanítókkal egyeztetett időpontban érkezzenek gyermekükért! Ebben az időszakban az iskola udvarára már nem lehet személygépkocsival behajtani, mivel ott – jó idő esetén – gyermekek tartózkodnak. Parkolásra a Virág Benedek utcát, illetve környékét javaslom.

 

Segítő együttműködését köszönöm.

 

Erdei Ferenc

intézményvezető

 

Pályázatok