„Több, mint iskola, több mint élmény”

„Több, mint iskola, több mint élmény”

Négynapos erdei iskolai programon vett részt a 6. osztály.

Iskolánkban hagyomány, hogy a mindenkori hatodik osztályosok néhány napot a Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskolában tölthetnek csodálatos természeti környezetben.

A május 07-10. között megvalósuló projektünk elsődleges célja a környezeti nevelés, a környezetbarát magatartás kialakítása volt.

A foglalkozások során sok-sok élménnyel gazdagodtunk. Az „Érzékszerveinkkel az erdő” élménytermek interaktív kiállítás bepillantást engedett az éjszakai és a nappali erdő világába. Interaktív játékok segítségével játszva tanulhattunk az erdei életközösségről. Rövid elméleti ismertetőt követően csoportokba rendeződve kincsvadászatra indultunk. Térkép segítségével kellett eligazodnunk, a jelzéseket követve érdekes feladatok vártak ránk. A viaszolás, gyertyaöntés foglalkozás felhívta figyelmünket az újrahasznosítás lehetőségére. Megismerkedhettünk néhány ősi mesterség -a fazekasság, vesszőfonás, kovácsmesterség- fortélyaival. A honfoglaló őseink harcmodorát, fegyvereit bemutató előadást követően íjászkodhattunk, próbára tehettük fegyelmezettségünket koncentráló képességünket. Az alkotás élményével gazdagodva, túrázások közben csodálhattuk a tavaszi erdő szépségét.

Ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni támogatóinknak, akik hozzájárultak projektünk megvalósításához: Balatongyörök Község Önkormányzatának és Bíró Róbert polgármester úrnak, Vonyarcvashegy Nagyközség Önkormányzatának és Pali Róbert polgármester úrnak, Illés Ferenc úrnak, a "Vonyarcvashegyi Iskola Tanulóiért, a Tehetségekért" Közalapítvány kuratóriuma vezetőjének és a Szülői Szervezetnek.

 

                                                                                   Tamásné Hoszpodár Ildikó

                                                                                              osztályfőnök

Pályázatok